Lifestyle

Davidovy vůně a chuti v novém Food Atelieru

Štítky:

Showman, ale především vynikající kuchař. To je David Valíček, který při cestě za svým snem otevřít restauraci a kurzy vaření ve svém rodném regionu podrobil svoje schopnosti zkoušce v řadě světově uznávaných restaurací. O jeho snech, pohledech na rodný kraj, ale i nových cílech se můžete dočíst v rozhovoru s ním.

Své kuchařské zkušenosti jste sbíral na několika kontinentech. Jak se daří předávat gastronomické zážitky v novém ateliéru?
Pro mladého a a začínajícího kuchaře je velmi důležité procestovat svět a získávat zkušenosti o řízení gastronomických provozů. Na druhé straně je potřeba vždy mít na paměti, kam člověk patří, z jakého prostředí pochází. Pro mě osobně bylo vždy důležité nasát co nejvíce zkušeností, které bych mohl využít po svém návratu k rozvoji vlastního podnikání v gastronomii. Po několika letech se mi návrat podařil a jsem za to moc rád. Zároveň jsem i pyšný na to, že jsem neskončil v Praze. Jsem za to vděčný, že jsem po návratu zůstal v našem kraji a projekt Food Atelieru rozjel v Ostravě. I když projekt pokračuje dál mimo město, stále jsem hrdý Ostravák.

Máte pevné chuťové základy, na kterých stavíte projekt Residence 13. Představíte ho čtenářům?
Projekt Rezidence 13 je pokračování celého mého projektu Food Atelieru, který byl v Ostravě velmi úspěšný, nejen ve vztahu k byznysové klientele. Velmi žádané jsou kurzy zážitkového vaření a rovněž jsem hrdý na to, že se mi podařilo změnit pohled na vaření ve školních jídelnách. Poněvadž se ke mně a Food Atelieru postavila veřejnost velmi kladně a chci mít své pevné vlastní místo, tak jsem vymyslel projekt Residence 13 v malé podbeskydské obci Staříč. Teď mě tento projekt úplně pohltil, postupně buduji nové prostory pro zážitkové vaření a možná i ubytytování. Ale co bych dále popisoval, přijďte se podívat a nasát vůně a chutě mé kuchyně.

Vnímám, že Vaším cílem jsou aktivity pro firemní klientelu. Jaké zážitky servírujete?
Je skvělá věc hostit firemní klientelu, protože ti, kteří působí v jiných oborech, si tak vaření velmi užívají. Dnes je to hodně oblíbená náplň různých teambuildingových akcí, které umějí uvolnit atmosféru mezi kolegy a při přípravě jídla pod odborným vedením sbližuje lidi nejen v rámci firmy. Jde o vzájemné propojování, kdy jsem vlastně takovým středobodem i velkou pomocí pro ostatní firmy, kde oni mohou „vypnout”, přijít na jiné myšlenky, dokonce to občas propojí i s nějakou edukací a hlavně jde o to, že všichni jsou potom skvělí přátelé a u jídla to je prostě skvělé!

Děkujeme za rozhovor.

Text: redakce

Foto: FOOD ATELIER

Similar Posts